Let op de waarnemingen

victoria-falls-zimbabweJe kunt een normaal denkend mens zijn, nuchter ingesteld en realistisch in je denken en doen, en dan kun je toch iets waarnemen waarvan je zegt: wat is dat?

Een waarneming is precies dat: je neemt iets waar. Het kan zijn:

  • een bekend geluid, je hoort het in een andere kamer, achter je rug, dicht bij je, en wanneer je je inspant om er goed naar te luisteren, dan is het weg
  • in je ooghoeken zie je iets dat je kent, en je wilt je hoofd omdraaien om die ene naam weer te zeggen
  • nog half in je slaap ruik je een vertrouwde geur
  • je voelt op een late avond dat je niet zo alleen bent als je dacht

Je ziet wat er gemeenschappelijk is. Een zintuig vangt iets op- iets van… van wat of wie? Waarnemingen zijn niet af te dwingen. Wel gemakkelijk weg te lachen of kapot te rationaliseren. Dan heb je niks meer. Stel het oordeel over deze waarnemingen dus uit. Dan heb je de beste kans om meer te ontvangen. Wat helpt is ervoor ontvankelijk zijn.

Ontvankelijkheid ben je in je dromen, en in half-staten, zoals sluimeren, wakkerworden, moe op de bank liggen en doezelen, zitten en uit het raam staren, met dankbaarheid dagdromen. Je bent er dan klaar voor, zonder dat je concentratie versmalt tot een het-moet-nu. Dat is het geheim.

Wat je waarneemt, is contact met je huisdier. Een  seintje dat hij of zij niet echt weg is, alleen ergens anders, in een andere dimensie. De liefde tussen jullie bestaat nog steeds.