Rouw en Lego voor kinderen

lego_rouw  Op het blog van Yarden las ik een opmerkelijk artikel. Rouwpedagoog Richard Hattink zet zich in om kinderen te helpen met rouwen. Daarvoor gebruikt hij Lego.

Zo leren ze spelenderwijs iets over dood en afscheid en gevoelens. Het lijkt me moeilijk om zoiets uit te leggen.Ooit las ik over een kind waartegen was gezegd dat de gestorven Oma was gaan slapen om nooit meer wakker te worden, en dat kind durfde zelf niet meer te gaan slapen. Want stel je voor.

Maar Richard Hattink durft dus in deze moeilijke situatie te treden. Met Lego dus. In het blog vertelt hij dat de grote fabrikant eigenlijk niets met de dood te maken wilde hebben:

“Lego wil graag geassocieerd worden met lachen en plezier, niet met de dood. Ze hebben duizenden soorten gezichtjes, maar er zijn slechts 6 die verdriet uitdrukken. Bij twee daarvan kan het gezicht ook gedraaid worden in vrolijke stand. Het lukte mij niet om met Lego in gesprek te komen.”

Een gemiste kans – voor Lego. Hattink vond een grote Lego-fan en met hem ging hij uitvaartpakketten bouwen. Creatief en inventief. De Halloweencollectie. Gezichten. Combinaties. Nou, van alles. En nu heeft hij dus van de bestaande blokjes en toebehorens (en de wereld van Lego is enorm groot) enkele pakketten gebouwd. Ze staan op zijn website: RouwenAdvies.nl  Een mooi initiatief.

Advertenties

Een gedachte over “Rouw en Lego voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s